RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Utrechtse ouders willen school voor kinderen met autisme

1/1
UTRECHT - Het voortgezet onderwijs voor kinderen met autisme is in Utrecht onder de maat. Dat zegt een groep ouders, die probeert zelf een school op te richten.

Daarover zijn ze in gesprek met het ministerie van Onderwijs. Op reguliere middelbare scholen is er of te weinig aandacht voor de problemen van deze kinderen, of krijgen ze les onder hun niveau, zegt Suzanne Boomsma, initiatiefnemer van Autipassend Onderwijs. Autistische leerlingen komen daardoor te vaak thuis te zitten.

"We noemen onze school het Stad en Land-College, omdat we stad en land moeten af zoeken om een plek te vinden voor onze kinderen. Maar we doen het niet alleen niet voor onze kinderen, het gaat er ook om dat ze niet thuis komen te zitten. Want dan worden het zorggevallen, met wajong-uitkering. Als ze naar school gaan worden het hele interessante burgers voor de samenleving."


VER WEG

Andere havo- of vwo-scholen voor kinderen met autisme zitten meer dan 30 kilometer buiten de stad. In de regio Utrecht wonen zo'n 200 tot 300 kinderen die voor de nieuwe school in aanmerking komen, denken de initiatiefnemers.

Een aanvraag voor de school ligt bij het ministerie van Onderwijs. Als die instemt met initiatief moet ook de gemeente nog groen licht geven. Naar verwachting komt het antwoord van het ministerie in mei.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Nieuwsoverzicht