Instellingen

Tiener in coma na ongeluk met carbid

PROVINCIE UTRECHT - De jongen die op maandag tussen Kootwijkerbroek en Achterveld ernstig gewond raakte bij het carbidschieten, ligt in coma in het UMC Utrecht. Dat meldt het Algemeen Dagblad.
Het gaat volgens de krant om de 16-jarige Peter van Manen uit Kootwijkerbroek, vlak over de provinciegrens bij Leusden. De tiener raakte gewond, omdat hij te dicht bij een melkbus stond tijdens het carbidschieten.
Vermoedelijk wilde hij kijken waarom het carbid niet tot ontploffing kwam, maar dat gebeurde alsnog toen hij erboven stond. De jongen kreeg de deksel van de melkbus tegen zijn hoofd.

HERSENLETSEL

Zijn oom Marinus van Manen zegt tegen de krant dat de jongen gewond raakte aan zijn gezicht. De verwondingen zullen wel genezen, denkt de oom, maar mogelijk heeft de jongen wel blijvend hersenletsel. Dat kunnen de artsen nu nog niet zeggen.
De krant schrijft dat twee agentes die de ouders van de onfortuinlijke jongen wilde inlichten, met hun busje van de weg raakten. Ze kwamen in een sloot terecht, maar bleven ongedeerd.
Bij het carbidschieten wordt een lege melkbus gevuld met calciumcarbide, een verbinding van calcium met koolstof. Als dat nat wordt gemaakt, ontstaat een gas. Het gevolg is een dreunende knal.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.