Ruzie bij VVD Woerden vlak voor verkiezingen

WOERDEN - De VVD in Woerden is in rep en roer. Vlak voor de verkiezingen heeft lijsttrekker Ruud Mees zich teruggetrokken. Mees zegt dat er een vertrouwensbreuk was met de rest van de fractie.
De politiek leider heeft uit onvrede ook zijn lidmaatschap van de Woerdense VVD opgezegd. Mees was 25 jaar actief voor de VVD in Kamerik en Woerden. Inmiddels is hij al jaren fractievoorzitter.

LIJSTTREKKER

Voor de verkiezingen in maart was hij door het bestuur van de VVD op plaats drie gezet. De leden waren het daar niet mee eens en kozen hem alsnog als lijsttrekker. Volgens Mees was een deel van het bestuur en de fractie daar niet blij mee.
Mees: "De nummer twee en drie van de lijst hebben tegen mij gezegd dat de fractie geen vertrouwen meer in mij heeft. Dat is een onwerkbare situatie en heeft mij er toe gebracht om het lidmaatschap van de VVD in Woerden op te zeggen en landelijk lid te zijn."

GEEN KONINKLIJKE WEG

De VVD in Woerden heeft inmiddels Ingrid Berkhof, de nummer twee van de lijst, aangewezen als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen van19 maart. "Het is geen koninklijke weg om op deze manier op nummer één op de lijst te komen, maar ik loop er ook niet voor weg. Het is jammer en betreurenswaardig dat het zo gelopen is," zegt ze.
Berkhof ontkent dat er een gebrek aan vertrouwen was in Mees. "Met mijn hand op mijn hart durf ik te zeggen dat we nooit het vertrouwen in hem hebben opgezegd. Het was zijn persoonlijke afweging en die hebben wij te respecteren."

MODDERGOOIEN

Het moddergooien gaat overigens verder. Volgens Mees zijn ook twee bestuursleden vertrokken om de kwestie. "Het is niet democratisch zoals het is gegaan. Vandaar dat een deel van het bestuur ook is opgestapt en een deel van de leden heeft hun lidmaatschap zelfs opgezegd. Erg slecht voor de VVD Woerden."
Ook deze lezing wordt door nieuwe lijsttrekker tegengesproken. Volgens Berkhof zijn beide opgestapte bestuursleden om persoonlijke reden vertrokken. Uit navraag van RTV Utrecht blijkt echter wel degelijk dat in ieder geval één bestuurslid niet verder wil vanwege het vertrek van Ruud Mees.

Lijsttrekker Woerdense VVD stapt op

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.