Instellingen

Stormachtig weer in regio zorgt voor schade

Het stormachtige weer ging vergezeld van zware regen en hagel.
Het stormachtige weer ging vergezeld van zware regen en hagel. © Koen Laureij
Plaat en kiezels van Nieuwegeins dak gewaaid.
Plaat en kiezels van Nieuwegeins dak gewaaid. © Koen Laureij
PROVINCIE UTRECHT - Het onweer dat vrijdagmiddag over de regio trok, heeft de brandweer veel werk bezorgd. Een woordvoerder van de Veiligheidsregio Utrecht spreekt van omgevallen bomen en blikseminslagen.
Volgens de VRU hield het stormachtige weer, dat vergezeld werd van zware regen en hagel, vooral huis ten zuiden van de A12 huis. Met name in Nieuwegein werden daken beschadigd. Bij een flat aan de Veerweg zou een deel van het dak zijn weggewaaid.
Bewoners van de Ankermonde bij de Lek in Nieuwegein melden aan RTV Utrecht dat rondvliegende dakpannen en kiezels een aantal auto's heeft beschadigd. Sommigen meenden zelfs een kleine windhoos te zien, maar de VRU-woordvoerder zegt dat die geenszins te vergelijken was met de tornado die in november over Wijk bij Duurstede trok.
In Maarn rukte de brandweer uit naar de Plattenberg, waar een bliksemschicht voor schade in een huis had gezorgd. Ook in Rhenen sloeg de bliksem in. In Veenendaal en Ede viel de stroom uit.
Tussen Alphen aan de Rijn en Woerden viel op het spoornet de elektriciteit weg. Een woordvoerder van ProRail kon niet bevestigen of dat met het noodweer te maken had.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.