Instellingen

Duizenden vuurwerkklachten uit provincie Utrecht

NIEUWEGEIN - Het meldpunt Vuurwerkoverlast heeft vanuit de provincie Utrecht duizenden klachten binnengekregen. Alleen al uit Utrecht, Amersfoort, Veenendaal en Nieuwegein kwamen meer dan 3500 meldingen.
Vaak ging het over de extreem harde knallen van zwaar vuurwerk, vuurwerkstress bij dieren, gevaarlijke situaties op straat of vuurwerkschade. Er kwamen ook meldingen over achtergelaten vuurwerkafval, ongezonde kruitdampen en bedreiging of belemmering van hulpverleners.
Utrecht is koploper met 1811 meldingen, gevolgd door Amersfoort (784) en Veenendaal (516). Met 455 meldingen staat Nieuwegein op de vierde plaats in de provincie Utrecht. Landelijk kwamen er bijna 90.000 meldingen binnen. Dat zijn er 10.000 meer dan een jaar geleden.
Het meldpunt vuurwerkoverlast.nl is een initiatief van 15 lokale GroenLinks-fracties en wordt ondersteund door het Nederlands Oogheelkundig Gezelschap. Met het meldpunt willen de initiatiefnemers de omvang van de vuurwerkoverlast in beeld brengen. Het liefst zien ze dat vuurwerk met Oud en Nieuw alleen nog door professionals wordt afgestoken.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.