Politie onderzoekt dood Amersfoortse katten

AMERSFOORT - Opnieuw is een kat in Amersfoort onder verdachte omstandigheden om het leven gekomen. De kans bestaat dat er vuurwerk is gebruikt om het dier te mishandelen, maar ook een ongeluk is niet uitgesloten.
De poes uit de wijk Vathorst, Kattie genaamd, was al sinds Oudejaarsdag zoek. Zondag hoorde de Amersfoortse Valerie Blok van medewerkers van de Dierenambulance dat haar kat dodelijk gewond was geraakt, mogelijk door vuurwerk.
Kattie werd op Oudejaarsdag dood gevonden naast een openstaande put, waarin een stuk zwaar illegaal vuurwerk lag. Volgens een medewerker van de Dierenambulance zat de kat mogelijk op de put toen die werd opgeblazen. Valerie heeft zondag gelijk aangifte gedaan van mishandeling. De politie onderzoekt de zaak.
Kattie is niet de enige poes in Amersfoort die rond Oud en Nieuw is omgekomen. Vorige week kwam in de wijk Schothorst kat Luna om het leven. Door een dierenarts is onderzoek verricht naar de aard van de verwondingen bij het dier. Hieruit is gebleken dat een stuk vuurwerk onder de kat terecht kan zijn gekomen. De ontploffing kan geleid hebben tot de dodelijke verwonding. Ook hier kan de dierenarts niet helemaal uitsluiten dat het zware letsel is ontstaan door een aanrijding.
De dood van kat Luna maakte veel emoties los. Er werd zelfs een speciale Facebookpagina aangemaakt om de mogelijke dader of daders op te sporen. Dat leidde tot boze en verontwaardigde reacties. Omdat de eigenaar van Luna bang was dat iemand voor eigen rechter zou gaan spelen, liet hij de site na een paar dagen offline halen.
De politie ziet overigens nog geen relatie tussen de dood van de katten. In het onderzoek naar de dodelijke verwonding van Luna is een aantal tips onderzocht op bruikbaarheid. De politie heeft inmiddels met getuigen gesproken en onderzoek gedaan op de locatie waar de kat zijn verwonding heeft opgelopen. Dit heeft vooralsnog geen nieuwe informatie opgeleverd of geleid naar een verdachte.

Baasje Valerie Blok op Radio M Utrecht over de mishandeling van Kattie

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.