Instellingen

Brief over Dennis naar Van Zanen

UTRECHT - Het actiecomité dat probeert om asielzoekertje Dennis in Nederland te houden, gaat een brief sturen naar de kersverse burgemeester Jan van Zanen. Dat laat het comité aan RTV Utrecht weten.
De voorstanders van een verblijfsvergunning voor Dennis putten hoop uit de nieuwjaarstoespraak van Van Zanen, waarin hij het opneemt voor sociaal zwakkeren.
"We moeten elkaar een beetje ruimte geven in deze dichtbevolkte stad", zei Van Zanen. Hij doelde daarbij onder andere op de opvang van vreemdelingen zonder verblijfsvergunning. "Die mensen een dak boven hun hoofd en voedsel te geven is een teken van beschaving", aldus de VVD'er.

RIJKSTOEZICHT

Dennis viel net buiten het kinderpardon. Een voorwaarde is dat de kinderen altijd onder Rijkstoezicht hebben gestaan, en dat is bij Dennis niet het geval. De moeder van Dennis moet daarom met haar kinderen het land uit omdat zij illegaal is. De Keniase zou ook hebben gelogen over haar afkomst.
Over de verblijfsvergunning loopt nog een rechtszaak. Die dient op 24 januari. Dennis mag de rechtszaak afwachten in Utrecht. Hij kan daarom gewoon naar zijn school in Oog in Al.
Veel mensen hebben aangegeven dat ze willen dat Dennis blijft. Een petitie is tienduizenden keren ondertekend.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.