RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Anonieme baby in Utrecht krijgt grafsteen van steenhouwer

1/2
UTRECHT - De anonieme baby van Georgische afkomst die aan het eind van het jaar werd begraven in Utrecht zonder dat de ouders daarbij aanwezig waren krijgt een grafmonument. Het jongetje was ernstig ziek en stierf in het UMC Utrecht. Z'n ouders vertrokken daarna meteen naar GeorgiŽ, zonder naam of adres achter te laten.

De gemeente heeft de begrafenis voor haar rekening genomen. Het jongetje kreeg de naam Milcho en is op 27 december 2013 begraven op begraafplaats Kovelswade. De Utrechtse dichter Ruben van Gogh maakte speciaal voor de baby een gedicht.

De Utrechtse steenhouwer Bastiaan Vastrick heeft nu aangeboden om een steen voor te maken voor de anonieme baby. "Ik kan ervoor zorgen dat hij niet anoniem blijft. Dat het graf niet dicht groeit met gras waar je later overheen stapt alsof er niks gebeurd is."

De gemeente is blij met het initiatief van de steenhouwer en vindt het fijn dat het jongetje een waardig monument krijgt. De steenhouwer denkt aan een steen in de vorm van een teddybeer, met daarop de naam 'Milcho' en een paar woorden uit het gedicht van Ruben van Gogh.

Het grafmonument is een gift van de steenhouwer. De gemeente is verantwoordelijk voor het onderhoud van het graf. De steenhouwer moet nog een vergunning aanvragen bij de gemeente, maar dat is slechts een formaliteit. Zodra de vergunning rond is, kan de steen worden geplaatst.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Nieuwsoverzicht