'Boekenclub ECI volgende week failliet'

VIANEN - Internetwinkel ECI uit Vianen, ook wel bekend als de boekenclub en tevens beheerder van de webwinkel van Free Record Shop, wordt naar verwachting in de loop van volgende week failliet verklaard. Dat zegt Cees de Jong, de bewindvoerder van de in surseance van betaling verkerende onderneming.
Volgens De Jong is een faillissement nodig om een doorstart van ECI of onderdelen van het bedrijf mogelijk te maken. De bewindvoerder is momenteel in gesprek met meerdere overnamepartijen. Hij heeft ECI
alleen nog niet onmiddellijk failliet laten gaan omdat "het niet verstandig is om blind in een faillissement te stappen". Dat zou negatieve effecten kunnen opleveren, bijvoorbeeld het verlies van bepaalde contracten.
De financiële problemen bij ECI hangen samen met een neergaande trend in de boekenbranche, aldus De Jong. Daarnaast heeft het bedrijf afgelopen jaren al meerdere reorganisaties doorgevoerd, waardoor het moeilijker is geworden om ECI opnieuw aan te passen aan de teruglopende omzet.
De onderneming telt in totaal ongeveer 200 medewerkers. De meeste daarvan staan onder contract bij de vorige week al failliet verklaarde distributiedochter E-Ways Fulfilment Center.
ECI werd in 1967 opgericht om het lezen in Nederland te stimuleren. In 2010 transformeerde het bedrijf van een boekwinkel uitsluitend toegankelijk voor leden, in een op onlineverkoop gerichte retailer waar iedereen producten kan bestellen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.