College bespreekt financiering sportaccommodaties Soest

SOEST - De sportverenigingen van Soest bespreken deze week met de gemeente twee scenario's voor de aangekondigde huurverhoging voor sportaccommodaties.
In het oorspronkelijke plan van de gemeente wordt het huidige systeem afgeschaft, waarbij iedere sporter jaarlijks een vaste bijdrage betaalt. Sportclubs moeten steeds vaker meer neertellen voor de accomodatie dan de contributies opleveren. De gemeente wil dat daar een oplossing voor komt.

CONTRIBUTIE

Sommige sportclubs vreesden dat met de dreigende huurverhoging de contributie per lid tussen de 800 en 1200 euro zou moeten stijgen. De twee scenario's die de gemeente nu heeft uitgewerkt gaan allebei uit van een maximale verhoging van 100 euro.
Het college van Soest denkt ook aan andere maatregelen om de kosten voor sportclubs te drukken. Zo zouden de accommodaties efficiënter gebruikt kunnen worden.
De beide mogelijkheden worden donderdag met de sportverenigingen besproken. Op 16 januari maken burgemeester en wethouders een keuze, die aan de gemeenteraad wordt voorgelegd.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.