Groot alarm na ramkraak in Maarssen

Ravage bij de Rabobank na de ramkraak
Ravage bij de Rabobank na de ramkraak © RTV Utrecht
MAARSSEN - In Maarssen zijn de hulpdiensten woensdagmorgen massaal uitgerukt na een ramkraak bij de Rabobank aan de Raadhuisstraat. Voor de bank stond een brandende auto.
De overvallers ramden rond 4.50 uur de gevel van de bank met de bestelbus. Vervolgens is geprobeerd om de kluis op te blazen met gas. Dat is niet gelukt.
Specialisten van politie en brandweer hebben in de vroege ochtend de omgeving afgezocht naar explosieven. Rond 7.30 uur werd duidelijk dat er geen gevaar was door achtergebleven gasflessen of explosieven.
Er was eerder sprake van dat omwonenden geëvacueerd zouden worden, maar dat bleek uiteindelijk niet nodig. De Raadhuisstraat en de Kerkstraat waren wel enkele uren afgesloten.
Omwonenden hoorden wel knallen, maar die zouden zijn veroorzaakt door ontploffende banden van de brandende auto.
De criminelen gingen er volgens een getuige vandoor op scooters. Er is geen signalement beschikbaar. De politie zette onder meer een helikopter in voor de zoektocht naar de verdachten, maar er zijn zover bekend geen verdachten aangehouden.
De bank blijft in elk geval woensdag gesloten wegens onderzoek en om noodreparaties te kunnen uitvoeren.
"Gelukkig bleek al snel uit onderzoek dat omwonenden hun huizen niet hoefden te verlaten", aldus burgemeester Van 't Veld. "Niettemin is de impact van een dergelijk gebeuren op de omgeving groot. Dit geldt uiteraard ook voor de medewerkers van het Rabobankfiliaal. Ik wens het personeel en andere direct betrokkenen sterkte."

Verslaggever Peter Knieriem in Maarssen
Groot alarm na ramkraak in Maarssen