Fietskoerier Utrecht bestaat tien jaar

UTRECHT - Fietskoerier Utrecht ontstond als een spontaan initiatief van een groep vrienden, die zich inschreef bij de Kamer van Koophandel. Tien jaar later is het bedrijf een begrip in de stad. In alle seizoenen.
Op de overvolle Utrechtse wegen zijn de koeriers vaak sneller dan auto's. "We zijn sneller omdat we zelf nooit hoeven te stoppen. We hebben ook geen last van eenrichtingsverkeer", zegt één van de koeriers.
Ze vervoeren usb-sticks, maar ook papieren en zelfs bloed. "Dat doen we voor het AZU voor de afdeling longtransplantatie van het AZU en dat gaat dan naar het Sint Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein", zegt hij. "Heel bijzonder om met zoiets in je tas rond te rijden."

PARIJS

De medewerkers verplaatsen zich tegenwoordig niet meer alleen op de fiets. Voor grotere pakketjes zijn een bakfiets en een elektrische auto beschikbaar. Daarmee bezorgde het bedrijf onlangs een pakketje in Parijs, voor de Tour de France.
In de afgelopen tien jaar fietsten de Utrechtse koeriers bijna een miljoen kilometer weg. Dat is ruim 25 keer de aarde rond.

Fietskoerier Utrecht bestaat tien jaar

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.