Instellingen

"Minder sociale woningen op Veemarktterrein"

© Gemeente Utrecht
UTRECHT - Er komt minder sociale woningbouw op het Veemarktterrein in Utrecht als het aan het college van B en W ligt. In een voorstel aan de gemeenteraad zegt het college dat aanpassingen van het plan nodig zijn, omdat de markt in loop van de jaren is veranderd.
Ongeveer 40 procent van de nieuwe huizen op het Veemarktterrein was bestemd voor sociale woningbouw, zowel huur als koop, maar het gemeentebestuur wil dat bijstellen naar 23 tot maximaal 33 procent.
B en W wil verder dat er meer huizen gebouwd kunnen worden op het terrein naast de A27. Er is nu ruimte voor maximaal 580 woningen, maar het gemeentebestuur wil ruimte maken voor 637 huizen.
De plannen voor extra woningen betekent wel dat het bestemmingsplan moet worden aangepast en daar gaat de gemeenteraad over. B en W denkt dat de procedures binnen enkele jaren afgerond kunnen zijn.
Op het Veemarktterrein moeten behalve woningen ook sportvelden komen voor de clubs Hercules en Sporting '70. In de komende maanden begint de bebouwing van het Veemarkt.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.