RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Provincie baalt van gouden handdruk jeugdzorgmanager

1/2
PROVINCIE UTRECHT -

De ontslagvergoeding van 155.000 euro voor bestuursvoorzitter Johan van der Veer van jeugdzorginstelling Timon is onwenselijk, maar er is niets meer aan te doen. Dat zegt de provincie Utrecht tegen RTV Utrecht.

Van der Veer kreeg de vergoeding toen hij in 2012 na 27 jaar dienst moest opstappen bij Timon omdat hij niet meer zou passen bij de organisatie. Op dat moment was de nieuwe wet die gouden handdrukken aan banden legde, nog niet ingegaan.

De provincie vindt het jammer dat Timon destijds al niet rekening hield met de komst van deze wet. Timon wordt jaarlijks met 5,5 miljoen euro gesubsidieerd door de provincie.


KANTONRECHTERSFORMULE

De instelling zegt dat er wel degelijk naar de hoogte van het bedrag is gekeken. Organisaties moesten destijds rekenen met de zogeheten kantonrechtersformule en daarmee was ongeveer op het dubbele bedrag uitgekomen, zegt Timon.

Ook laat de organisatie weten dat Van der Veer een terugbetaalplicht heeft als hij binnen een bepaalde termijn een nieuwe baan zou vinden.

Volgens De Telegraaf speelt dezelfde situatie bij het vertrek van bestuurder Henny Lodewijks van jeugdzorginstelling Rentray. Hij kreeg 157.000 euro mee toen hij in 2011 vertrok bij de instelling.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -