Instellingen

Provincie: extra geluidmaatregelen bij Amelisweerd

© RTV Utrecht
PROVINCIE UTRECHT - Een groot deel van de 15 miljoen die minister Schultz van Infrastructuur extra heeft uitgetrokken voor de verbrede A27, moet worden besteed aan maatregelen tegen de geluidsoverlast. Dat heeft de provincie geadviseerd aan de minister.
Volgens de wet zijn de extra maatregelen niet nodig, maar de provincie vindt na overleg met gemeenten en omwonenden, de geluidsschermen wel heel erg wenselijk.
In de brief schrijft de provincie ook dat bij de verbreding goed moet worden gekeken naar de bereikbaarheid van onder meer de Uithof. Zo zouden er tunnels moeten komen bij de afrit Uithof, bij Kromme Rijn en in de buurt van de Archimedeslaan.
Ook heeft de provincie aangegeven waar en hoe het dak op de snelweg moet worden aangelegd en waar bomen zouden moeten worden herplant.

WEERSTAND

Tegen de verbreding van de weg, die onder meer door het natuurgebied Amelisweerd voert, was de afgelopen jaren heel veel weerstand.
Schultz concludeerde vorig jaar dat er geen andere mogelijkheid is om de fileproblemen op de ring bij Utrecht op te lossen. Om natuurliefhebbers tegemoet te komen, is er bij Nieuw Amelisweerd een overkapping van bijna 100 meter lang boven de snelweg gepland.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.