Instellingen

Ramkraak Rabobank Maarssen mislukt, filiaal lang dicht

© ANP
MAARSSEN - Bij de ramkraak op de Rabobank in Maarssen is niets buitgemaakt. Wel zijn de klanten van het filiaal aan de Raadhuisstraat flink gedupeerd. De vestiging gaat vrijdag weer open voor adviezen, maar geldzaken kunnen pas over een week weer worden behandeld.
Omwonenden van de Rabobank schrokken rond vijf uur wakker van kabaal. De gevel van de Rabobank bleek te zijn geramd met een bestelbus. De criminelen waren er vandoor gegaan op scooters. De politie zette onder meer een helikopter in om de daders op te sporen, maar de ramkrakers zijn nog niet gepakt.

IMPACT

Omdat de brandweer gasflessen vond tegen de gevel van de gekraakte bank, werd de wijde omgeving afgezet. Vrij snel bleek dat evacuatie van omwonenden niet nodig was, maar de gebeurtenis had volgens de gemeente een grote impact op alle betrokkenen. Daarom is woensdag een buurtcentrum opengesteld waar mensen op verhaal kunnen komen.

BURGEMEESTER

"Gelukkig bleek al snel uit onderzoek dat omwonenden hun huizen niet hoefden te verlaten", aldus burgemeester Van 't Veld. "Niettemin is de impact van een dergelijk gebeuren op de omgeving groot. Dit geldt uiteraard ook voor de medewerkers van het Rabobankfiliaal. Ik wens het personeel en andere direct betrokkenen sterkte."

Reportage over ramkraak Rabobank Maarssen

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.