"Peuterschopper viel ook vrouw aan"

AMERSFOORT - De man die dinsdag een 3-jarig jongetje heeft geschopt in Amersfoort heeft woensdag mogelijk nog iemand mishandeld. De 29-jarige Miriam zegt tegen RTV Utrecht dat ze zonder aanleiding een tik kreeg van een man met dezelfde kenmerken. Haar getuigenis is inmiddels bij de politie bekend en die neemt de zaak serieus.
Miriam kreeg de tik in de Utrechtsestraat in het centrum van Amersfoort. De man kwam haar lopend tegemoet. "Hij sloeg niet echt, maar gaf me wel een harde tik. Het leek alsof hij iets wilde pakken. Ik keek ook meteen of ik mijn telefoon nog had. Toen ik me omdraaide zag ik dat hij erbij lachte. Dus het was bewust, het ging niet per ongeluk."

PEUTER

Het voorval heeft veel weg van het incident op maandag op de Van Randwijcklaan. Het 3-jarige jongetje zat op een loopfietsje, zijn moeder liep naast hem met een kinderwagen. Volgens de politie was er geen enkele aanleiding toen de man een schop gaf. "We nemen het heel hoog op, het is een belachelijke situatie. Het jongetje is even naar het ziekenhuis gegaan en had blauwe plekken en een paar schrammen. Hij is vooral heel erg geschrokken en wat dacht je van zijn moeder, die is ook heel erg geschrokken."

PSYCHISCHE HULP

Miriam heeft niks overgehouden aan de gebeurtenis, maar ze vond het een vervelende ervaring. Ze heeft de man goed gezien en volgens haar komen alle kenmerken overeen met de getuigenis van de moeder van de peuter. De politie neemt haar getuigenis daarom zeer serieus. Volgens Miriam gaat het om een man die "niet alles op een rijtje heeft". Inmiddels denkt ook de politie dat het waarschijnlijk gaat om een man die psychische hulp nodig heeft.
Het signalement van de man dat woensdag door de politie is verspreid:
- Donkere huidskleur
- 35 jaar oud
- Tussen de 1.80 en 1.85 meter
- Slank postuur
- Donkerbruine volle lippen, kleine smalle mond
- Kort zwart kroeshaar
- Donkerblauwe nylon trainingbroek
- Sportschoenen
- Droeg een grote zwarte lederen heuptas

"Peuterschopper viel ook vrouw aan"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.