Instellingen

"Wethouder Wijk spil in wietplantage"

WIJK BIJ DUURSTEDE - Wethouder en loco-burgemeester Carel van Gelder van Wijk bij Duurstede zou betrokken zijn geweest bij een grote wietplantage in het centrum van Arnhem. Dat schrijft het AD.
De krant schrijft donderdag dat hij na een inval in 2010 uit zicht van justitie wist te blijven, doordat hij een stroman gebruikte die hij zwijggeld had beloofd. Omdat de stroman het beloofde geld niet kreeg, besloot de man toch een verklaring af te leggen.
De krant zegt documenten in handen te hebben die de betrokkenheid van de VVD-wethouder bevestigen. De stroman zou binnenkort in een strafzaak vertellen over de rol van Van Gelder. Ook is er volgens de krant een tweede getuige die meer weet over de betrokkenheid van de wethouder.

WETHOUDER

In een schriftelijke verklaring laat Van Gelder aan de krant weten dat hij alleen getuige is in de zaak die momenteel onder de rechter is.
"Deze kwestie speelt zich af in de privésfeer en heeft geen betrekking op activiteiten vanuit mijn wethouderschap bij de gemeente Wijk bij Duurstede", laat hij RTV Utrecht weten.
"Uiteraard heb ik het gemeentebestuur al eerder ingelicht dat deze privékwestie speelt. De strafzaak loopt nog. Lopende het onderzoek kan ik hierover geen uitspraken doen."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.