Instellingen

VVD Wijk: geen twijfels over Van Gelder

WIJK BIJ DUURSTEDE - De VVD in Wijk bij Duurstede heeft geen aanleiding om te twijfelen aan het handelen van VVD-wethouder Carel van Gelder. Dat zegt VVD-fractievoorzitter Serge Segboer in een reactie op een artikel in het AD.
Van Gelder wordt daarin aangewezen als de spil in een grote wietplantage in Arnhem. Volgens de krant bleef hij na een inval in 2011 uit het zicht van justitie, doordat hij een stroman gebruikte die hij zwijggeld had beloofd.
Omdat de stroman het beloofde geld niet kreeg, besloot de man toch een verklaring af te leggen, schrijft de krant.

GETUIGE

Volgens Van Gelder is hij slechts getuige in deze zaak en zeker geen verdachte. "Deze kwestie speelt zich af in de privésfeer en heeft geen betrekking op activiteiten vanuit mijn wethouderschap bij de gemeente Wijk bij Duurstede", laat hij RTV Utrecht weten.
"Uiteraard heb ik het gemeentebestuur al eerder ingelicht dat deze privékwestie speelt. De strafzaak loopt nog. Lopende het onderzoek kan ik hierover geen uitspraken doen."

VERTROUWEN

Fractievoorzitter Serge Segboer heeft nog steeds vertrouwen in de wethouder: "ik zie op dit moment geen aanleiding aan die verklaring te twijfelen. De informatie die ons bereikt, dat het OM Van Gelder oproept als getuige, bevestigt die mening."
Later vandaag zou Van Gelder met een uitgebreidere reactie komen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.