Steekpartij A2: vrouw nog verdachte

VINKEVEEN/UTRECHT - De vrouw die op 1 januari in een auto op de A2 bij Vinkeveen een man in zijn nek stak, is nog steeds verdachte in de zaak. Dat heeft het Openbaar Ministerie laten weten.
De 28-jarige vrouw werd eerder door de rechter-commissaris vrijgelaten, omdat ze uit noodweer gehandeld zou hebben. De 26-jarige Utrechter die zwaargewond raakte bij het steekincident, is inmiddels gehoord door de politie. Ook hij wordt gezien als verdachte, maar dan van mishandeling van de vrouw.

ZELFVERDEDIGING

Baldus Tieman, advocaat van de vrouw, vindt het jammer dat zijn cliënte nog als verdachte wordt gezien. Hij is ervan overtuigd dat ze handelde uit noodweer.
"Ik kan me er echter wel wat bij voorstellen dat de officier van justitie bij een ernstige steekpartij niet over een nacht ijs gaat voordat hij de zaak tegen iemand seponeert", aldus Tieman. "We blijven positief en hopen dat de officier van justitie snel met ons van mening zal zijn dat het zelfverdediging was. Hopelijk duurt dat niet meer te lang."
Volgens Tieman zou uit foto's die na de steekpartij zijn genomen duidelijk blijken dat de vrouw mishandeld is door de man.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.