Gemeenten tegen verbod bouw nieuwe kantoren

UTRECHT - Gemeenten in de provincie Utrecht zijn faliekant tegen het verbod van de provincie op de bouw van nieuwe kantoren.
Wethouder Isabella van Utrecht weigert te schrappen in de geplande kantoorlocaties, zegt hij in het Financieele Dagblad. De provincie Utrecht voelt zich genoodzaakt tot een stop, omdat de leegstand nu al veel te groot is. Ze wil dat de gemeenten hun verlies nemen op grond waarop ze kantoren willen bouwen.
Ook wethouder Pim van den Berg van Amersfoort voelt weinig voor het schrappen van nieuwe bouwplannen. Hij is van mening dat er in zijn stad nog ruimte is voor nieuwbouw. "Maar ook omdat het stoppen van bouwprojecten grote financiële consequenties met zich meebrengt. Als dat het geval is, dan nodig ik de provincie graag uit om een financiële bijdrage te leveren", aldus Van den Berg tegen RTV Utrecht.

OPDRAAIEN

Ook de gemeente Utrecht vindt dat de provincie moet opdraaien voor het verlies dat gemeenten lijden als het schrappen van nieuwe bouwplannen doorgaat. Utrecht noemt het "op zich geen verrassing" dat de provincie de bouw van nieuwe kantoren een halt wil toeroepen. Maar volgens een woordvoerder van de gemeente is er in de stad Utrecht nog steeds vraag naar kantoorruimte.
"Als de bouw van kantoren wordt geschrapt, zoals de provincie wil, moeten we ook praten over gederfde inkomsten. De provincie zou die kosten moeten dragen." Utrecht en ook Amersfoort dreigen 100 miljoen euro te moeten afboeken. Zij willen de verwachte leegstand liever oplossen door onderling afspraken te maken over een vermindering van het aanbod.
Maar volgens gedeputeerde Van Lunteren is het daar te laat voor.

Gemeenten tegen verbod bouw nieuwe kantoren

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.