Instellingen

Fred de Wit (78) uit Wijk bij Duurstede nu oudste ijshockeyer

WIJK BIJ DUURSTEDE - De 78-jarige Fred de Wit uit Wijk bij Duurstede mag zich de oudste actieve ijshockey ter wereld noemen. Als goalie van de Nijmegen Gladiators verdedigde hij in de derde divisie het goal in een wedstrijd tegen de Eindhoven Kemphanen.
Om een plaatsje in het Guinness Book of Records te krijgen, moest hij een volledige wedstrijd uitspelen. Dat is hem gelukt, zelfs met een glorieuze overwinning. Nijmegen won met 17-4 van het team uit Eindhoven. De Wit neemt het record van oudste speler over van de Duitser Simon Klaus, die als 69-jarige ijshockeyer nog wedstrijden speelde.
De oudste ijshockeyer noemt zijn record een bijzonderheid. "Dit had ik van mijn leven niet verwacht, want er wordt nog genoeg ijshockey gespeeld in de wereld. Het ijshockeyen gaat me nog best heel makkelijk af."
CARRIÈRE
Als 9-jarige jongen begon De Wit zijn loopbaan als ijshockeyer bij de RYC Pinguïns in Den Haag. Zijn hoogtijdagen waren bij het Haagse team H.H.IJ.C, waarmee hij in 1949 en 1950 de West Europa Cup wint. Eind jaren vijftig wordt hij geselecteerd voor het Nederlandse team.
In 2004 kwam De Wit uit voor Pubstars in Nijmegen, waarna hij vanaf 2005 vier seizoenen in Utrecht speelde. Sinds 2009 is hij weer terug in Gelderland en actief voor de Nijmegen Gladiators.

DOORGAAN

De Wit denkt nog lang niet aan stoppen. "Zolang ik gezond blijf, ben ik van plan om door te gaan. Ze vinden het nog steeds leuk als ik kom. Als er niet te veel pucks het goal ingaan, wil ik proberen om het vol te houden. Ik voel me niet oud."

Fred de Wit (78) uit Wijk bij Duurstede nu oudste ijshockeyer

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.