Winnaars Solar Challenge met Nuna 7 naar Veenendaal

VEENENDAAL - De Nederlandse winnaars van een internationale race met auto's op zonne-energie zijn maandag met hun wagen naar Veenendaal gekomen.
Op het Ichthus College liet het Nuna 7-team de hele dag zien wat hun auto allemaal kan. In Australië wist het team afgelopen jaar de 'Solar challenge' te winnen, de belangrijkste wedstrijd voor auto's op zonne-energie. Het team moest daarvoor drieduizend kilometer dwars door Australië rijden.
Voor Teunis van Manen was het bijzonder om mee te werken aan de race met auto's op zonne-energie, met name door de Nederlandse winst. "Het was een heel mooi moment, daar hebben we anderhalf jaar keihard voor gewerkt. Die ontlading na die race is echt fantastisch."

INSPIRATIEBRON

De presentatie op de school in Veenendaal is vooral bedoeld om leerlingen van de school enthousiast te maken voor technische vakken, vertelt Teunis van Manen. Hij is een van de teamleden en oud-leerling van het Ichthus College.
"We willen vooral een inspiratiebron zijn voor mensen en laten zien wat er allemaal kan met zonne-energie en wat er mogelijk is met techniek. We willen de leerlingen dat meegeven en laten zien dat je dit kan als je gaat studeren."