Rapport over gevangenismoord openbaar

NIEUWEGEIN - Een rapport over een dodelijke steekpartij in de gevangenis in Nieuwegein wordt ondanks bezwaren van de officier van justitie openbaar gemaakt. Dat heeft de rechtbank in Utrecht maandag besloten.
Het document van de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) wordt toegevoegd aan het strafdossier in de zaak tegen de 31-jarige Oswaldt D. D. wordt beschuldigd van moord op een 23-jarige medegedetineerde in juli vorig jaar en van poging tot doodslag op een andere medegevangene een jaar eerder.

CLAIM

De officier van justitie had zich fel verzet tegen het vrijgeven van het rapport. Maar Willem Jan Ausma, de advocaat van de verdachte, en Yehudi Moszkowicz, raadsman van de nabestaanden, sloegen de handen ineen om het rapport te bemachtigen.
Volgens de officier staan er vertrouwelijke medische gegevens over het slachtoffer in het rapport. Maar volgens advocaat Moszkowicz hebben de nabestaanden geen bezwaar tegen openbaarmaking van het dossier. Moszkowicz wil zijn schadeclaim ermee onderbouwen.
Advocaat Ausma had heel andere belangen. Volgens Ausma is de verdachte eerst in elkaar geslagen door het latere slachtoffer. Met het rapport hoopt hij zijn cliënt vrij te pleiten.
De zaak gaat verder met een inhoudelijke behandeling op 7 april.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.