Provincie telt negen 'excellente' scholen

PROVINCIE UTRECHT - Negen scholen in de provincie Utrecht mogen zich vanaf nu 'excellent' noemen. Premier Rutte en staatssecretaris Dekker van Onderwijs hebben dat maandagmiddag bekendgemaakt.
Het predicaat excellent wordt toegekend aan scholen die over de volle breedte goede resultaten halen. Het ministerie wil dat deze excellente scholen een voorbeeld zijn voor andere onderwijsinstellingen en zo de kwaliteit omhoog trekken.

DE SCHAKEL

Openbare Basisschool De Schakel in Nieuwegein is een van de scholen die het predicaat kreeg toegewezen. De school kreeg de titel onder meer door de inzet van een instructiebordje, waarmee leerkrachten direct zien of leerlingen het snappen of juist extra uitleg nodig hebben.
Een andere bijzonderheid van De Schakel is het gezondheidsprogramma. Er is een moestuin aanwezig en de leerlingen hebben vijf pauzes waarin ze groenten en fruit eten. Daarnaast heeft de school extra attributen die de kinderen moeten uitnodigen tot sport en spel.
In totaal hebben 76 scholen in Nederland het predicaat excellent ontvangen. Het is het tweede jaar op rij dat de titels worden uitgereikt.
DE NEGEN EXCELLENTE SCHOLEN IN DE PROVINCIE:
-Auris Professor Groenschool - Amersfoort (speciaal onderwijs)
-SBO Michaëlschool - Amersfoort (speciaal basisonderwijs)
-SG Johan van Oldenbarnevelt - Amersfoort
-Paulusschool - Utrecht
-OBS Overvecht - Utrecht
-Dalton Rijnsweerd - Utrecht
-Utrechts Stedelijk Gymnasium - Utrecht
-OBS De Schakel - Nieuwegein
-De Wegwijzer - Wijk bij Duurstede

OBS De Schakel in Nieuwegein krijgt predicaat 'excellent'

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.