Straatnieuws doet aangifte tegen Bert van der Roest

UTRECHT - Straatnieuws gaat dinsdag alsnog aangifte doen tegen voormalig penningmeester Bert van der Roest. Volgens het stichtingsbestuur van de Utrechtse daklozenkrant houdt de oud-politicus zich niet aan afspraken die met hem zijn gemaakt over onder meer de terugbetalingsregeling.
Straatnieuws meldt dat Van der Roest 15.000 euro heeft terugbetaald: dit zou volgens hem het bedrag zijn dat werd ontvreemd. De daklozenkrant is het daar niet mee eens en hoopt, door naar de politie te stappen, nog eens 25.000 euro terug te krijgen.
Van der Roest zal volgens zijn woordvoerder in de toekomst nog een betaling doen aan Straatnieuws. Welk bedrag dit is, kon de woordvoerder niet zeggen. In een eerste reactie vertelde Van der Roest nog tot 1 oktober de tijd te hebben om terug te betalen.
In een telefoongesprek met RTV Utrecht liet de oud-politicus weten teleurgesteld te zijn in de manier waarop Straatnieuws afspraken nakomt: "We hebben een geheimhoudingsverklaring getekend en daar houd ik mij aan. Straatnieuws niet." Volgens Broos Schnetz van stichting Straatnieuws klopt het verhaal over een geheimhoudingsverklaring niet: "ik heb niks getekend."

Mede-bestuurslid Broos Schnetz over aangifte
Straatnieuws: 'wij willen ons geld terug'.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.