RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Directeur NFF: afblazen Bieb++ gênante vertoning

1/2
UTRECHT -

Het afblazen van de Bieb++ met daarin een nieuwe bibliotheek en bioscoop is een aderlating voor Utrecht en bovendien een gênante vertoning. Dat zegt de directeur van het Nederlands Film Festival.

Maandagavond ging een streep door de bouw van het multifunctionele gebouw omdat CDA'er Cees Bos als enige van zijn fractie tegen het plan stemde. Daardoor was er in de gemeenteraad geen meerderheid voor het gebouw op het Smakkelaarsveld.

NFF-directeur Willemien van Aalst vindt het gênant dat na tien jaar overleg, één raadslid dat na de verkiezingen niet meer terugkomt, een bom onder het project kan leggen.


STELLING NIET ROUWIG

Niet iedereen in de filmwereld is trouwens rouwig om het afketsen van de plannen voor de Bieb++. Cineast Jos Stelling is er maar wat blij mee.

De eigenaar van twee bioscopen was de afgelopen jaren fel tegen de bouw van een nieuwe bioscoop door de gemeente omdat hij dat ziet als oneerijke concurrentie. Stelling voelt meer voor een alternatief plan waarbij het oude postkantoor op de Neude wordt omgetoverd tot bibliotheek.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -