Bezorgde bewoners Hoograven met politie in gesprek over autobranden

UTRECHT - Bewoners van de wijk Hoograven in Utrecht die willen praten over de autobranden in hun wijk kunnen dinsdag naar een bewonersavond. Sinds de jaarwisseling zijn in de buurt al acht auto's in vlammen opgegaan. De bijeenkomst is georganiseerd door de gemeente en de politie.
Sinds Oud en Nieuw zijn acht auto's verwoest door brand. Er zijn extra agenten ingezet die de buurt in de gaten houden. Een wijkbewoner is gestart met een WhatsApp-groep waar buurtbewoners elkaar op de hoogte kunnen houden. Initiatiefnemer Martijn Traas hoort dat veel mensen bang zijn: "Ik heb mensen gesproken die sinds de jaarwisseling angstig zijn geworden. Mensen worden er onzeker en wantrouwend van".
Tijdens de bewonersavond kunnen mensen vragen stellen en worden buurtbewoners uitgenodigd om zich bij de WhatsApp-groep aan te sluiten. Inmiddels zijn bijna 100 mensen lid. "Hoe meer ogen en oren in de wijk hoe beter," aldus de initiatiefnemer. Om 19.30 uur kunnen bewoners terecht in het gebouw van wijkbureau Zuid.

Gesprek met initiatiefnemer WhatsApp-groep Hoograven

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.