Abortuskliniek Houten opent in februari

HOUTEN - In Houten opent op 3 februari de omstreden abortuskliniek CASA Kliniek Utrecht. Het bericht dat de kliniek zich in het dorp wilde vestigen, veroorzaakte halverwege 2013 forse tegenstand.
De gereformeerde Eskolkerk was er op tegen, omdat het onderkomen van de abortuskliniek aan de Papiermolen pal naast de kerk ligt. Actievoerders van de stichting Schreeuw om Leven legden in het centrum van Houten duizenden foetuspoppetjes neer en boden het gemeentebestuur een petitie aan.

GESPREK

De gemeente liet weten de komst van de kliniek niet tegen te kunnen houden. Wel beloofde CASA op verzoek van het gemeentebestuur in gesprek te gaan met de Houtense kerkgemeenschappen.
CASA laat weten dat de kliniek vooralsnog open is op maandag en woensdag. "In de kliniek worden vrouwen begeleid bij besluitvorming over onbedoelde zwangerschap. In die begeleiding staan de gevoelens en wensen van de vrouw centraal. Door het bieden van goede en objectieve informatie wordt zij geholpen bij het nemen van een besluit. Wanneer de vrouw besluit de zwangerschap te laten afbreken, wordt daar uitvoering aan gegeven", schrijft de kliniek in een persbericht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.