Positieve reacties op afwijzen megabieb

UTRECHT - Utrechters reageren overwegend positief op het afblazen van de Bieb++ in hun stad. Ze vonden het toch al overbodig om de megabibliotheek te bouwen op het Smakkelaarsveld, terwijl er naar hun mening nog genoeg panden leegstaan.
Op onder meer Twitter valt te lezen dat ze liever zien dat de bibliotheek en bioscoop worden ondergebracht in bestaande gebouwen. Vooral het voormalige postkantoor op de Neude wordt vaak genoemd. De gemeenteraad onderzoekt welke mogelijkheden er zijn voor een nieuwe bibliotheek.

GEDROCHT

Het Smakkelaarsveld kan een plein of een park worden, vinden de tegenstanders van de Bieb++. "Geen gedrocht! Nu niet iets groots bouwen omdat de gemeente nu eenmaal graag grote dingen bouwt. Park graag!" zegt @Jan_Geluk op Twitter.
Ook roepen de al gemaakte kosten vragen op. @oaeie twittert: "Hoeveel geld heeft dit tot nu toe gekost en wat is de schade die er op volgt?" En @swartdaphne zegt over de Bieb++: "Toch geen lekker voorbeeld voor de burgers in tijden van crisis."

ADERLATING

Directeur van het Nederlands Film Festival Willemien van Aalst noemt het "een aderlating voor Utrecht en bovendien een gênante vertoning." Ze vindt het beschamend dat na tien jaar overleg, één raadslid dat na de verkiezingen niet meer terugkomt, een bom onder het project kon leggen. CDA'er Cees Bos stemde maandagavond als enige van zijn fractie tegen het plan.
Ook bibliotheekdirecteur Ton van Vlimmeren is teleurgesteld. "De komende jaren zijn we opnieuw bezig met plannen maken, terwijl we al jaren bezig waren met de komst van de Bieb++ op deze locatie."

CONCURRENTIE

Cineast Jos Stelling is nooit voorstander geweest van de plannen. Hij is dan ook maar wat blij met het besluit. De eigenaar van twee Utrechtse bioscopen zag de komst van de nieuwe bioscoop in de Bieb++ als gesubsidieerde concurrentie vanuit de gemeente.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.