Hoger beroep tegen Mijdrechtse overvaller uitgesteld

DRIEBERGEN RIJSENBURG/MIJDRECHT - De 34-jarige overvaller Boutahar A. uit Mijdrecht moet nog even wachten tot hij hoort welke straf justitie tegen hem eist. Eigenlijk zou dat dinsdagmiddag gebeurden, maar het Gerechtshof in Arnhem besloot de zaak aan te houden.
A. werd eerder veroordeeld tot tien jaar cel voor medeplichtigheid bij een reeks overvallen. Zo was hij betrokken bij een mislukte overval op de Rabobank in Driebergen, een overval op een geldtransport in Amersfoort waarbij 200.000 euro werd buitgemaakt, een plofkraak in Lelystad die 25.000 euro opleverde en een overval op een bank in Amsterdam met een buit van 525.000 euro.

KRAAIENPOTEN

De behandeling van het hoger beroep stond dinsdagmiddag op de rol in Arnhem, maar werd aangehouden. Eerst moet er nader onderzoek worden gedaan naar telefoongesprekken die hij vanuit de gevangenis voerde.
De bende die de overvallen pleegde, gebruikte kraaienpoten om de politie bij achtervolgingen op afstand te houden. Daarop heeft de politie dna van Boutahar A. gevonden.
Mede-overvaller Yassin A. werd eerder in hoger beroep veroordeeld tot een gevangenisstraf van negen jaar. De rechtszaak tegen een derde betrokkene, Karim el M., loopt nog. El M. gold tot zijn arrestatie in 2012 als meest gezochte bankovervaller van het land. Hij houdt vol dat hij ten tijde van de overval in Driebergen in Marokko was.