Sleutelfiguur Bos dook pas laat in biebplannen

UTRECHT - De Utrechtse CDA'er Cees Bos verdiepte zich pas een paar dagen geleden in de plannen voor de megabibliotheek op het Smakkelaarsveld in Utrecht. Dat zei hij dinsdag tegen RTV Utrecht.
Bos kwam maandagavond met een volledig onverwacht 'nee' tegen een alternatief plan voor de megabieb. Het was al langer duidelijk dat er in de gemeenteraad geen meerderheid was voor het collegevoorstel om de bieb met daarin ook een bioscoop, woningen en een fietsenstallong, te bouwen.

STOKJE

Een alternatief plan van D66 en ChristenUnie leek lange tijd wel op een nipte meerderheid te kunnen rekenen, tot dissident Bos daar maandagavond plotseling een stokje voor stak. Een besluit dat hij naar eigen zeggen nog maar kort daarvoor nam.
Omdat het onderwerp niet in zijn portefeuille valt, had hij zich er nooit eerder in verdiept. Pas de afgelopen dagen dook hij in de stukken, en kwam tot de conclusie dat hij het een slecht plan vindt. Het CDA is de afgelopen jaren consequent voorstander geweest van de nieuwe bibliotheek.
Bos zit nog maar kort in de Utrechtse gemeenteraad, sinds 2012. Tijdens de komende gemeenteraadsverkiezingen in maart is hij niet meer verkiesbaar voor het CDA. Wat daar de precieze reden van is, is onduidelijk. Het gerucht gaat dat hij zich beschikbaar stelt voor een nieuwe partij in de Utrechtse raad. Zijn tegenstem zou niets met rancune te maken hebben.

Sleutelfiguur Bos dook pas laat in biebplannen