Grote winkelketens haken af voor Leidsche Rijn Centrum

LEIDSCHE RIJN - Een aantal grote winkelketens heeft zich teruggetrokken uit de plannen voor Leidsche Rijn Centrum. De projectontwikkelaar van het toekomstige winkelhart heeft dat dinsdagavond laten weten aan de Utrechtse gemeenteraad.
Winkelketens C&A, Primark en V&D vinden een vestiging in het nieuwe stadshart vooralsnog te risicovol. Projectontwikkelaar ASR maakt zich al langer zorgen over het aantal ketens dat interesse heeft in een vestiging in Leidsche Rijn Centrum. Daarom wil ASR minder winkels bouwen: door de economische crisis en populariteit van internetwinkels zou daar minder behoefte aan zijn.
In de omgeving is al sprake van veel leegstand. In winkelcentrum The Wall, het opvallende rode gebouw langs de snelweg A2, "nog vijf voetbalvelden aan leegstand", aldus de VVD.
Wethouder Isabella liet in december al weten dat ASR de gemaakte afspraken desondanks moet nakomen. De lokale CDA vraagt zich af of dat verstandig is. De gemeenteraad praat binnenkort verder over het winkelcentrum.

VOORZIENINGEN

Wijkbewoners vrezen dat als er minder winkels komen, er geen geld is voor de beloofde voorzieningen. Voorzitter Xander Coolen van de Wijkraad Leidsche Rijn: "We willen juist plekken om elkaar te ontmoeten."
Omwonenden die daar behoefte aan hebben, kunnen woensdagavond naar een bijeenkomst over Leidsche Rijn Centrum. Die is om 20.00 uur in Auditorium Cap Gemini.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.