RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

"Chaos OM Midden-Nederland vrijwel opgelost"

1/3
PROVINCIE UTRECHT -

Het Openbaar Ministerie Midden-Nederland heeft de problemen door de fusie tussen de parketten van Utrecht, Flevoland en Gooi -en Vechtstreek grotendeels onder controle. Dat zeggen plaatsvervangend-hoofdofficier Heleen Rutgers en advocaat Willem Jan Ausma.

Door de chaos moesten vorig jaar zaken worden verschoven en waren er veel halve dossiers op zittingen. Dat is nu niet meer aan de orde, zegt Ausma tegen RTV Utrecht. "Probleem was met name dat faxen niet aankwamen en daardoor zaken moesten worden aangehouden."

Regelmatig kwamen verdachten, advocaten en andere betrokkenen voor niets naar de rechtbank. "De oplossing was om rechtstreekse e-mailadressen van de officieren van justitie aan advocaten te geven", aldus de raadsman. "En dat werkt goed."

Rutgers beaamt dat zaken nu veel beter gaan. "Ook de administratie is nu op orde", zegt ze. "Daardoor kunnen we zaken beter en verder in de tijd plannen. Dat geeft meer ruimte voor voorbereidingen. Het gaat nog niet altijd goed, maar we zien daar wel een duidelijke verbetering."

Ausma ziet wel een nieuw probleem opdoemen. "Door de enorme bezuinigingen is er te weinig personeel. Officieren moeten nu heel veel zelf regelen en dat is niet te doen."

Volgens de advocaat moet Den Haag met extra geld over de brug komen, maar het is maar de vraag of dat gezien de bezuinigingen gaat gebeuren.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -