Staatsbosbeheer wil geld van ruiters

PROVINCIE UTRECHT - Staatsbosbeheer in Driebergen overweegt samen met paardensportbond KNHS een zogenoemde buitenrijpas in te gaan invoeren voor ruiters. Ruiters moeten betalen om zo'n pas te krijgen. Met de opbrengst wil Staatsbosbeheer buitenvoorzieningen voor ruiters in stand houden.
Alle leden van de KNHS krijgen de komende weken een vragenlijst over het plan thuisgestuurd. Geprobeerd wordt volgens Staatsbosbeheer om ook alle andere ruiters te bereiken. De buitenrijpas zou voor het hele land moeten gaan gelden voor iedereen die wel eens te paard de natuur in trekt.
Invoering van de buitenrijpas is nodig volgens Staatsbosbeheer omdat de overheid het onderhoud van ruiterpaden niet meer betaalt. Daar moeten natuurbeheerders zelf voor gaan opdraaien.

DUUR

"Een buitenrit is een groot goed onder ruiters, waarbij het weer en het terrein een eigen dynamiek hebben. Maar het onderhoud van speciale paden, parkeerplaatsen voor paardentrailers en bijvoorbeeld bruggen die geschikt zijn voor een paard is duur", aldus Staatsbosbeheer.
Ruiters kunnen via de vragenlijst hun wensen en verlangens kenbaar maken. Via de buitenrijpas blijven buitenritten gegarandeerd, terwijl het aanbod ook beter op de vraag kan worden afgestemd, melden KNHS en Staatsbosbeheer.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.