Instellingen

Recreatiegebieden oosten provincie mogelijk dicht

© Bas Wallet, Flickr (CC: by, sa)
VEENENDAAL/RHENEN - De toekomst van de recreatiegebieden in het oosten van de provincie is onzeker nu het Recreatieschap Utrechtse Heuvelrug, Vallei en Kromme Rijngebied wordt opgeheven. Dat laat Joost van Oostrum weten. Hij is burgemeester van Rhenen en voorzitter van het recreatieschap.
De gemeente Veenendaal wil het recreatieschap opheffen, want dat levert een besparing op van 120.000 euro. Het recreatieschap beheert verschillende recreatiegebieden in de Utrechtse Heuvelrug, waaronder de Kwintelooyen, Doornse Gat en het Henschotermeer.
Behalve voor het Henschotermeer zal voor de gebieden geen steun komen vanuit de provincie. Gedeputeerde Staten ziet liever dat het beheer van gebieden zoals Kwintelooijen wordt overgenomen door gemeenten en vrijwilligers. Dat gebeurt nu al bij recreatiegebied de Gravenbol bij Wijk bij Duurstede.

GRONDEIGENAREN.

Als niemand het beheer op zich neemt, wordt het gebied teruggegeven aan de grondeigenaren, stelt de Veenendaalse Krant. Dat zijn bij Kwintelooijen de landgoederen Dikkenberg en Prattenburg.
Van Oostrum is geen voorstander van de opheffing van het Recreatieschap Utrechtse Heuvelrug. Het is nog niet duidelijk of Rhenen het geld dat nu naar het recreatieschap gaat, dan rechtstreeks in de Kwintelooyen wil steken.
Volgens Van Oostrum komt 80 procent van de bezoekers van Kwintelooyen uit Veenendaal en hij hoopt dan ook dat die gemeente blijft meebetalen aan het recreatiegebied.

Burgemeester Van Oostrum en voorzitter recreatieschap over de plannen

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.