Instellingen

"Uitstel van betaling voor juweliersketen Siebel"

UTRECHT - Juweliersketen Siebel zou uitstel van betaling hebben aangevraagd. Alle 36 winkels, waaronder twee winkels in Utrecht en één in Amersfoort, bleven vrijdag dicht. Bronnen melden aan RTV Utrecht dat sommige leveranciers al langer geen juwelen aan de keten willen leveren.
De klantenservice van het bedrijf weigert commentaar te geven en ook de webshop is gesloten. Het bedrijf ontkent dat het gaat om een faillissement.
Volgens vakbond FNV stond het personeel van de winkel vrijdagochtend voor een dichte deur. Medewerkers belden daarop de vakbond, maar die wist nog van niets. De FNV probeert de directie te pakken te krijgen, maar dat is nog niet gelukt.
Niels Suijker, bestuurder bij FNV Bondgenoten, vermoedt dat het wél om een faillissement gaat. "Ik heb van een aantal leden gehoord dat er een curator is aangesteld."
Het bedrijf vierde in 2013 het 100-jarig bestaan en kreeg toen het predicaat Koninklijk. Volgens FNV Bondgenoten werken er ongeveer 170 mensen bij Siebel. Het is onduidelijk of, en zo ja wanneer, klanten hun spullen kunnen krijgen.

Zorgen bij klanten van Sieble in Utrecht

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.