Instellingen

Cel geeïst voor ontvoering advocaat

© Koen Suyk, ANP
AMERSFOORT - Justitie denkt dat een man van 23 uit Amersfoort het brein is achter de ontvoering en afpersing van een advocaat. Het OM eiste vandaag anderhalf jaar cel tegen hem, waarvan een half jaar voorwaardelijk.
De advocaat uit Den Haag heeft toegegeven dat hij seks had met de minderjarige vriendin van Amersfoorter Nasr A. Hij dacht dat het meisje meerderjarig was, zo heeft hij verklaard.
De verdachte en zijn vriendinnetje lokten de advocaat naar een hotel. Ze eisten 90.000 euro van hem, omdat hij ontucht met een minderjarige zou hebben gepleegd.
Samen met een medeverdachte reed A. de advocaat naar Den Haag. Daar zou de advocaat het geld regelen. Maar hij stapte de naar de politie. De politie zette een val op voor de afpersers.
Op de zitting stelde raadsvrouw Marlou Hoekzema dat de advocaat nergens toe is gedwongen en dat er geen geweld is gebruikt. Zij zei dat het meisje het brein is achter de afpersing. De zaak tegen het meisje wordt achter gesloten deuren behandeld.
Tegen de medeverdachte eiste de officier een jaar cel waarvan 3 maanden voorwaardelijk. Het onderzoek naar ontucht door de advocaat loopt nog. De uitspraken zijn op 31 januari.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.