Groot Utrechts benefietconcert voor Kika

NIEUWEGEIN - Nieuwegeiner Oscar van der Westen is bezig met een groots benefietconcert om geld in te zamelen voor onderzoek naar kanker. De voormalig voorzitter van de supportersvereniging van FC Utrecht hoopt op vrijdagavond 31 januari zeker 4.000 euro op te halen.
Het is de tweede keer dat Van der Westen een benefietconcert organiseert. Vorig jaar vond de eerste editie plaats in supporterscafé Dito bij Stadion Galgenwaard.
Omdat er inmiddels bijna 20 regionale artiesten hebben toegezegd gratis te komen zingen, moet dit jaar worden uitgeweken naar een groter onderkomen. Van der Westen en zijn team zijn daarbij uitgekomen bij evenementencentrum Heidehal in Nieuwegein.

'KANKER'

De Utrechtsupporter probeerde tijdens zijn werk als voorzitter van de supportersvereniging al het woord 'kanker' als scheldwoord uit het stadion te bannen. Dat gebeurde nadat oud-speler Henny van Schoonhoven aan de slopende ziekte was overleden.
Na een ontmoeting met de speler vlak voor zijn dood besloot hij er alles aan doen geld in te zamelen om de ziekte te lijf te gaan. Van der Westen: "Iedereen kent wel iemand in zijn of haar omgeving die aan deze vreselijke ziekte lijdt. Met de benefietavond kunnen mensen een topavond hebben en tegelijkertijd steunen ze het KWF."
Op de site kwf-feest.nl zijn nog kaarten te krijgen voor het benefietconcert. Onder andere volkszangers Ronnie van Bemmel, Danny Temming en Martin van Doorn geven acte de presénce.

Groot Utrechts benefietconcert voor Kika

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.