Instellingen

Justitie eist cel tegen spookrijdende wegpiraat zonder rijbewijs

© Politie Maarssen
Tegen een wegpiraat die vorig jaar op de A2 inreed op een agent, is een half jaar cel geeïst. Ook wil justitie dat de man een jaar lang geen auto mag rijden.
De politie probeerde de man in oktober 2013 tussen Utrecht en Abcoude tot stoppen te dwingen, nadat hij was doorgereden bij een controle.
Bij Abcoude keerde de man om en reed hij volgens het OM met hoge snelheid tegen het verkeer in terug naar Utrecht. Hij had geen licht aan en was onder invloed van softdrugs.
Persofficier van Maarseveen: "Deze verdachte hoort niet in het verkeer. Hij heeft op zijn strafblad meerdere verkeersovertredingen. Eerder heeft hij ook al boetes opgelegd gekregen voor rijden zonder rijbewijs."
"Als we kijken naar het rijgedrag van de verdachte: veel te hard, onder invloed, tegen het verkeer in en met deels gedoofde lichten en het inrijden op een politieagent. Dat kan gewoon niet getolereerd worden," vindt de persofficier.
De verdachte had op dat moment geen geldig rijbewijs. De bestuurder verloor uiteindelijk bij een afrit in Utrecht de macht over het stuur, waar hij de vangrail ramde en de auto van de politie raakte. De agent die voor de politiebus stond, werd op een haar na gemist.
De man wordt verdacht van poging tot doodslag op de agent en op andere weggebruikers.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.