Instellingen

Jongen dood, moeder zwaargewond in woning Amersfoort

AMERSFOORT - In een woning in de straat Noorderlicht in de wijk Nieuwland in Amersfoort is een 11-jarige jongen dood gevonden. Zijn 47-jarige moeder is zwaargewond en onder politiebegeleiding naar het ziekenhuis gebracht.
De politie weet waar de vader is. Hij is ingelicht en betrokken bij het onderzoek. Er is in dit stadium nog geen sprake van verdachten, aldus de politie tegen RTV Utrecht. Er wordt gedacht aan een misdrijf, maar de politie wil daar nog niets over zeggen.
Er is de hele vrijdagavond uitgebreid onderzoek gedaan naar de toedracht. Daartoe is het huis met geblindeerde hekken afgeschermd door de politie. Ook is er een onderzoekscontainer van de recherche ingezet.
Geruchten over een tweede kind zijn bij de politie bekend, maar zover de woordvoerster weet, klopt dat niet. "Daarom duurde het lang voordat we iets konden zeggen: we moesten eerst het huis uitkammen op zoek naar eventuele andere slachtoffers", aldus de politiewoordvoerster.

BOLSIUS

Het drama werd bekend toen de politie vrijdagmiddag om 16.35 uur de melding kreeg dat er iets aan de hand was in de woning. Daarop vonden agenten de twee slachtoffers. Burgemeester Lucas Bolsius van Amersfoort is direct door de politie geïnformeerd.
Bolsius gaf vrijdagavond een korte schriftelijke verklaring: "Het afschuwelijke bericht over de dood van de zoon heeft ook mij diep geraakt. We hebben zorg over de toestand van de gewonde moeder. De politie werkt nu volop aan het onderzoek dat antwoord moet geven op de vragen over wat zich in het huis heeft voltrokken."

Beelden van de situatie vrijdagavond in Noorderlicht

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.