Instellingen

Utrechtse Ubicapanden krijgen gestalte

UTRECHT - De verbouwing van de twee voormalige kraakpanden aan de Utrechtse Ganzenmarkt is in volle gang. De zogenoemde Ubicapanden werden in mei vorig jaar door de ME ontruimd omdat de krakers weigerde weg te gaan.
Die wilden niet vertrekken omdat ze niet geloofden dat de toenmalige eigenaar Vloet de panden zou overdragen aan een projectontwikkelaar. De schade aan het pand en de omgeving na de ontruiming was groot en krakers kregen cel- en werkstraffen. Ze moesten 14.000 euro schadevergoeding betalen.
Na de ontruiming ging de projectontwikkelaar snel aan de slag met zijn plannen voor een hotel en een restaurant. In het pand zijn inmiddels vloeren gestort, trappen aangebracht en op het dak is een koepel gebouwd. De krakers hebben in het pand uiteindelijk weinig schade aangericht, zegt de architect.
Het is nog niet duidelijk of de eigenaar een blijvende herinnering aan de krakers in het pand laat zitten. De architect heeft nog geen opdracht gekregen om een object te verwijderen, waaraan de krakers zich urenlang hebben vastgeketend tijdens de ontruiming.
De komende maanden wordt verder gewerkt aan de inrichting van de twee gebouwen en deze zomer moet het project klaar zijn.

Ubicapanden in Utrecht krijgen gestalte

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.