Instellingen

Sporenonderzoek in huis drama Noorderlicht afgerond

Bloemen voor de omgekomen jongen.
Bloemen voor de omgekomen jongen. © Caspar Huurdeman
AMERSFOORT - De recherche heeft zaterdagavond het sporenonderzoek afgerond in de Amersfoortse woning waar zich een gezinsdrama heeft voltrokken. Een 11-jarige jongen werd daar vrijdagmiddag vermoedelijk door zijn moeder om het leven gebracht. Het huis aan de Noorderlicht is verzegeld.
De recherche dacht eerder dit weekend ook zondag nodig te hebben voor het sporenonderzoek in het huis in de wijk Nieuwland, maar dat bleek uiteindelijk niet nodig.
De sporen worden de komende tijd geanalyseerd, waarbij ook specialisten van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) zijn ingeschakeld.

VERHOOR

De moeder wordt nog steeds verdacht van moord of doodslag, zegt de politie. Ze ligt in het ziekenhuis en wordt verhoord. Over de toedracht van het drama kan de politie vanwege het onderzoek de komende tijd niets zeggen.
De vader van de jongen is geen verdachte. Hij is elders opgevangen, omdat hij zijn huis voorlopig niet in mag. De man wordt nauw betrokken bij het onderzoek naar het drama, zegt de politie. Het lichaam van de jongen is zaterdag uit het huis gehaald.

BOOGKERK

Over een herdenking of een uitvaart is nog niets bekend, maar de Boogkerk zet ook zondag vanaf 17 uur de deuren open voor mensen die over de gebeurtenissen in Nieuwland willen praten.
Zaterdagavond opende de gereformeerde kerk aan de Watersteeg ook al de deuren. Burgemeester Lucas Bolsius van Amersfoort was daarbij. De kerk is zaterdagavond druk bezocht, zegt predikant van de kerk, Cor Beiboer.
Hij besteedde zondag tijdens de reguliere kerkdienst ook aandacht aan de gebeurtenissen. "Sommige mensen hoorden het voor het eerst", zei Beiboer. "Het nieuws werd een aantal mensen te veel en je zag sommigen de dienst verlaten", aldus Beiboer.
Het gezin waartoe het slachtoffertje behoorde, was overigens geen lid van de Boogkerk.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.