Instellingen

Arrestaties rond wedstrijd FC Utrecht-Feyenoord

UTRECHT - Het is zondagavond erg onrustig geweest rondom de wedstrijd van FC Utrecht tegen Feyenoord. De politie riep tijdens de wedstrijd met spoed extra pelotons ME op. In totaal werden rond de wedstrijd acht FC Utrechtsupporters en één Feyenoorder aangehouden.
Vóór de wedstrijd was het al onrustig rondom het stadion. Toen zijn zeker twee Utrechtsupporters opgepakt omdat ze op het Herculesplein Feyenoordfans in de rug hebben getrapt. Naast twee Feyenoordfans raakte daardoor ook een beveiliger gewond. De verdachten zitten in de cel en worden maandag voorgeleid.
Door dit incident was de sfeer na de wedstrijd erg grimmig, zegt de politie. Een groep Feyenoordfans en een groep Utrechtsupporters trokken na de wedstrijd de wijk in. Daarbij kwam het tot opstootjes op onder meer de Tamboersdijk, Ostadelaan en Rubenslaan. De ME pakte vijf FC Utrechterfans op en één aanhanger van Feyenoord. Daarna vielen de groepen uiteen en werd het weer rustig, meldden de getuigen.

FAMILIEVAK

Tijdens de wedstrijd waren er ook ongeregeldheden op de tribunes. Dat kwam onder meer omdat er 120 Feyenoordsupporters midden in het familievak van de Utrechters bleken te zitten. Getuigen laten RTV Utrecht weten dat enkele Feyenoordfans tekeer gingen in het vak waar ook kinderen zaten.
Stewards hebben vervolgens met hulp van de ME een deel van het familievak van Utrecht leeggehaald. Voor veel gezinnen was toen de lol er vanaf. Terwijl zij huiswaarts keerden, konden de Feyenoordfans, omringd door ME'ers de wedstrijd, uitkijken.
De politie zegt tegen RTV Utrecht dat uitgezocht wordt waarom niet de Feyenoordfans zijn verwijderd uit het vak. Ook wil de politie van FC Utrecht weten hoe het kan dat er überhaupt Feyenoorders in het vak van Utrechtsupporters terecht zijn gekomen.
De club laat weten pas te willen reageren totdat duidelijk is wat er precies is gebeurd.

DIEP TRIEST

De Utrechtse burgemeester Van Zanen was in het stadion aanwezig om de wedstrijd te kijken, maar kreeg het uiteindelijk erg druk. Voor, tijdens en na de wedstrijd werd hij door de politie geïnformeerd over de incidenten.
"Het was een aantrekkelijke wedstrijd", zegt hij. "Erg jammer dat gezinnen die wilden genieten van een voetbalmiddag moesten vertrekken uit angst voor rellende supporters. Diep triest eigenlijk."
Utrecht verloor de wedstrijd met 2-5.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.