Verdachte moord Vivica Spong legde verschillende verklaringen af

UTRECHT - De 42-jarige Mark van D. uit Utrecht heeft bij de politie verschillende verklaringen afgelegd over zijn handelen op de dag dat zijn hoogzwangere partner Vivica Spong overleed. Dat bleek
maandag op de eerste van drie procesdagen bij de rechtbank in Utrecht.
De 31-jarige Vivica, een nichtje van advocaat Gerard Spong, werd in juli 2012 levenloos in haar woning aan de Van Brakelstraat in Utrecht gevonden. Van D. heeft altijd gezegd dat hij haar kort na het middaguur dood aantrof nadat zij waarschijnlijk een ongelukkige val van de trap had gemaakt. Maar justitie verdenkt hem ervan dat hij haar heeft verstikt.
Volgens zijn eerste verklaringen had Van D. 's ochtends vroeg op zijn laptop zijn werkmail gecheckt en was hij na 'wat woorden' met zijn vriendin vertrokken naar het gemeentekantoor en vervolgens zijn werk. Onderweg zou hij een telefonische vergadering hebben gevoerd, maar later bleek dat hij dit gesprek rond 10 uur 's ochtends in zijn auto voor de deur van zijn woning had gevoerd. Ook ging toen pas voor het eerst zijn laptop aan.
Bovendien verzweeg de Utrechter aanvankelijk dat hij kort na aankomst op zijn werk weer was vertrokken, na 40 minuten weer terugkwam en vervolgens naar huis reed. Uiteindelijk vertelde hij dat hij in die 40 minuten bij een winkelcentrum in de buurt van zijn woning was geweest.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.