Instellingen

FC Utrecht: Feyenoorders in gezinsvak via illegaal circuit

UTRECHT - FC Utrecht-directeur Wilco van Schaik vermoedt dat zo'n 100 Feyenoord-supporters die afgelopen zondag in gezinsvakken in de Galgenwaard zaten, hun toegangsbewijs via een illegaal circuit van kaartjesverkopers hebben bemachtigd. Dat laat hij weten aan RTV Utrecht.
Tijdens de wedstrijd FC Utrecht-Feyenoord bleek dat zo'n honderd Feyenoord-supporters in gezinsvakken zaten en dus niet in het daarvoor aangewezen uitvak.
Voor vrijwel alle wedstrijden kan alleen een ticket worden gekocht met een clubkaart. Daarvan mag iedereen in Nederland er maar één hebben. Mogelijk hebben de voetbalfans aangeklopt bij mensen met een clubkaart voor FC Utrecht om zo aan hun kaarten te komen. Er zou sprake zijn van een netwerk van zulke mensen zodat voor elke wedstrijd toegangsbewijzen te koop zijn.
Tijdens de wedstrijd waren er ongeregeldheden. Uiteindelijk werd een groot gedeelte van enkele gezinsvakken met hulp van de ME en stewards van FC Utrecht leeggehaald. In totaal werden rond de wedstrijd acht FC Utrecht-supporters en één Feyenoorder aangehouden.
Veel mensen vragen zich af waarom de Feyenoord-supporters in het uitvak niet uit het stadion zijn verwijderd. Volgens Van Schaik is dat bewust niet gedaan om escalatie in het familievak te voorkomen.
FC Utrecht gaat een brief sturen naar de directeuren van scholen die kinderen op de tribunes van stadion Galgenwaard hadden zitten tijdens de rellen afgelopen zondag. Ook wil de club graag in gesprek komen met ouders die last hadden van de rellen om te kijken hoe het goed kan worden gemaakt.

PVDA

Vaders en kinderen verlieten huilend het stadion, zegt het Utrechtse PvdA-raadslid Marleen Haage. Ze gaat dinsdag vragen over de zaak stellen aan het college. Haage vindt het "hoogst opmerkelijk dat onschuldige toeschouwers het stadion moesten verlaten in plaats van de raddraaiers".
De PvdA wil van burgemeester Jan van Zanen horen waarom besloten is de kwestie op deze manier aan te pakken. Ook wil de fractie precies weten hoe zo'n grote groep Feyenoord-supporters in het gezinsvak terecht kon komen.

Reportage over onrust tijdens FC Utrecht-Feyenoord

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.