Instellingen

Polare krijgt weer boeken

UTRECHT - Boekenketen Polare, met twee vestigingen aan de Oudegracht, wordt weer bevoorraad met boeken door leverancier CB, het vroegere Centraal Boekhuis. De partijen hebben overeenstemming bereikt over hernieuwde leverings- en betalingsvoorwaarden. Dat maakte Polare maandag bekend.
Vorige week liet CB weten dat de leveringen aan Polare tijdelijk waren opgeschort. Maar dat had volgens de keten niets te maken met een betalingsachterstand. De afspraken moesten worden aangepast omdat de omzetten in de boekenmarkt teruglopen.
"Polare betreurt deze eenzijdige stap van CB en de onvermijdelijke commotie die daarmee ontstond onder klanten, werknemers, uitgevers en media. Ondanks de moeilijke situatie waarin de gehele Nederlandse boekenmarkt verkeert, ziet Polare de toekomst met vertrouwen tegemoet", aldus de ondermening.
Polare is vorig jaar ontstaan door een samenvoeging van Selexyz en De Slegte. Een dreigend faillissement van Selexyz werd daarmee afgewend. De keten heeft 20 vestigingen in Nederland, waaronder Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Eindhoven, Groningen en Maastricht. In België zijn er acht Polare-winkels.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.