Burgemeester: "Nieuwe marinierskazerne klaar in 2017"

DOORN - De Vlissingse burgemeester Letty Demmers rekent er vooralsnog op dat de nieuwe marinierskazerne in de Zeeuwse havenstad in 2017 klaar is. Ze zei dat maandag na afloop van een werkbezoek van minister Stef Blok (Wonen en Rijksdienst) aan Zeeland.
Defensie wil de mariniers in Doorn verhuizen naar nieuwbouw in Vlissingen. De huidige kazerne in Doorn zou ook na een renovatie te weinig ruimte bieden. Al in de eerste planningen werd uitgegaan van oplevering in 2017.
Vorig jaar liet het ministerie van Defensie echter weten dat de bouw mogelijk vertraging oploopt, omdat ook het personeel van de Van Ghentkazerne in Rotterdam onderdak zou moeten krijgen in Vlissingen. Rotterdam heeft minister Jeanine Hennis-Plasschaert van Defensie gevraagd het plan terug te draaien.
Demmers zei dat nog altijd wordt gestreefd in 2015 met de bouw te beginnen. Het inpassingsplan moet in juli dit jaar gereed zijn. "We zijn ook al bezig met de aanbesteding voor de bouw. Dat is een zeer ingewikkelde procedure", zei Demmers.
Blok noemde de bouw van de nieuwe marinierskazerne een mooie economische impuls voor Zeeland. Volgens Demmers kan de komst van de kazerne, arbeidsplaatsen bij onder meer toeleverende bedrijven en diensten, circa 2300 banen opleveren.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.