FC Utrecht donderdag in gesprek met gedupeerde fans

UTRECHT - FC Utrecht praat donderdagavond met gedupeerde fans over de aanpak van de ongeregeldheden tijdens het thuisduel met Feyenoord. Bezoekers die aanwezig waren via scholen en amateurverenigingen zijn uitgenodigd voor een bijeenkomst in stadion Galgenwaard.
Samen met de supporterscoördinator, vertegenwoordigers van de supportersverenigingen, de veiligheidsorganisatie en de directie van FC Utrecht kunnen ze daar over het voorval praten.
FC Utrecht schrijft op de clubwebsite: "Wat zondag een droom had moeten worden voor veel (jonge) fans is uitgemond in een nachtmerrie. Een groep Feyenoord-supporters zorgde voor onrust in de kinder- en familievakken in de Galgenwaard."
Uiteindelijk werd een groot gedeelte van enkele gezinsvakken met hulp van de ME en stewards van FC Utrecht leeggehaald. In totaal werden rond de wedstrijd acht FC Utrecht-supporters en één Feyenoorder aangehouden.
FC Utrecht zegt begrip te hebben voor de veelvuldig gestelde vraag waarom eigen supporters verzocht werden een andere plaats te kiezen. Volgens de club is dit gedaan uit veiligheidsoverwegingen. "Het verwijderen van de groep Feyenoord-supporters bracht te veel risico's met zich mee. Door de keuze voor het vormen van een cordon is escalatie voorkomen", schrijft de club in een verklaring.
Inmiddels is volgens FC Utrecht gebleken dat de groep Feyenoord-supporters kaarten heeft verkregen via het illegale circuit. "Dit toont aan dat het kaartverkoopsysteem waar landelijk mee gewerkt wordt door clubs, niet waterdicht is. Hier wordt grondig onderzoek naar gedaan", schrijft de club.
De PvdA in Utrecht kondigde eerder al aan dat het opheldering gaat vragen aan het college over de aanpak van de ongeregeldheden.