Amersfoorter (22) doodgeschoten bij sportschool

AMERSFOORT - Aan De Brand in Amersfoort is maandagavond rond 22.00 uur een man doodgeschoten. Het gaat om een 22-jarige Amersfoorter. De dader of daders zijn er volgens getuigen met een auto vandoor gegaan.
De schietpartij vond plaats voor de ingang van Club Pellikaan, een sportschool. Het slachtoffer overleed ter plaatse. Volgens getuigen wilde de man net de sportschool verlaten, toen hij dodelijk werd getroffen. Het lijkt erop dat er bewust op hem is geschoten.

SPORTSCHOOL

Meerdere bronnen melden dat het slachtoffer een jonge Marokkaanse man zou zijn. Het incident trok veel omstanders en bekenden van het slachtoffer naar de plaats waar hij om het leven kwam.
Op het moment van de schietpartij waren in de sportschool nog ruim honderd mensen aanwezig. Zij moesten daar een kleine twee uur wachten. Nadat politiemensen hen hadden gesproken en namen hadden genoteerd, werden ze onder begeleiding naar buiten gebracht.

BRANDENDE AUTO

Kort na het incident werd in Leusden een brandende auto aangetroffen. Of het om de vluchtauto van de dader of daders gaat is nog niet bekend. De politie zette het gebied rond de auto af voor extra onderzoek.
Aan De Brand in Amersfoort zijn behalve de sportschool ook woonwinkels, een hotel, kantoren en een kinderdagverblijf gevestigd. Het terrein ligt pal langs de A1. Club Pellikaan maakte dinsdagmorgen bekend dat de sportschool gewoon weer in bedrijf is. Volgens een woordvoerder van de politie zijn er geen eerdere incidenten bij de club bekend.

Dodelijke schietpartij voor sportschool in Amersfoort

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.